.tanke.identitet.känsla.inspiration.

2007 tog jag min filosofie kandidatexamen i produktdesign vid Högskolan i Kalmar (nuvarande Linnéuniversitetet). Här finns de projekt som speglar mig mest som person och min roll som designer.

Jag gillar att utgå ifrån ledorden; personlighet, känsla, hantverk och humor.

 

 

 

VÅLKOMMEN HEM (projekt bo)

 

Under andra året på utbildningen fick vi i uppgift att formge en produkt till hallen, vars syfte skulle vara att utstråla känslan av välkomnande och ge karaktär år det första rummet i hemmet.

Jag valde att fokusera på en produkt som skulle ha syftet att förvara accessoarer, minnen och prylar, men samtidigt inte ta upp för mycket plats.

Resultatet blev en vägghängare.

Ett nätverk av guld och grönt för välkomnande.

Ramar för minnen, 2006

 

MILLIFLEUR (projekt ljus)

Under andra året på utbildningen fick vi i uppdrag att skapa en armatur till valfri lokal som skulle finnas i en gammal elcentral. Tillsammans med Mimmi Trinh designade jag två lämpade för ett gammeldags bokcafé. Vi ville skapa en armatur med karaktär och identitet, med en nyskapande touch (ljusmönstret den avger) men som ändå utstrålade ett lugn och en trygghet för betraktaren/användaren.

Material; glas, fuskpäls, garn. 2005

 

STRÄVAN (examensprojekt)

Mitt examensprojekt grundades i ett annat projekt, "Ruta, rand och blomma" där en färgkarta för växtfärgning har tagits fram utifrån Carl von Linnés kartlagda växter från Öland. I och med detta skulle en produkt utformas med färger utifrån denna färgkarta.

Jag valde att utforma en matta, som utmanar var gränsen mellan vägg och golv går. Genom att låta mattan få ett flöde och "växa" från golv till vägg ville jag få fram en matta som även kan användas till något praktiskt samtidigt som den hade ett estetiskt tilltalande yttre. Formen på mattan är inspirerad av den mönsterkultur i tyger och på tapeter som fanns i Sverige under den tid Carl von Linné var verksam.

Material; tuftad ull, garn. 2007

Ställdes ut på Designprogrammets examensutställning i Stockholm maj 2007.

 

BRUDKRONA (projekt rörelse)

Utifrån temat rörelse skulle vi formge en valfri produkt. Jag valde att utifrån "rörelser" i olika ornament och kurbitsmönster formge en brudkrona. Genom att analysera upprepningar och typiska "rörelser" skapade jag sen en tredimensionell produkt. Brudkronan.

Jag använde mig av silvertråd och olika garner för att återkoppla till de gamla ornamentens skirhet och genuinitet.

Material; silvertråd, garn. 2005

 

PUNT.I.

Tredje året inriktade jag min utbildning på glasdesign och mitt stora projekt under det halvåret kallar jag punt.i. . Med inspiration från gamla klassiska glasflaskor och ölbuteljer ville jag designa en familj av karaffer och glas, som utifrån temat "Ursprung och mångfald", dels skulle vara nyskapande men också dels vara en hyllning till "dåtidens" glas.

Material; glas. 2006

Ställdes ut på Möbelmässan i Stockholm 2007.

 

 

Copyright © 2018